Sok od GREJPA, JABUKE

100% PRIRODNI SOK

Ambalaža od 0,75L

Barkod: 3877001009304

Grejp je prava bomba ljekovitih tvari i tvari koje djeluju preventivno. Bogat je vitaminima A i C te manjom količinom minerala poput kalcija, fosfora i kalija. Ukoliko želite da smanjite rizik od stvaranja kamenja u bubregu, jedite crveni grejp ili pijte sok  od crvenog grejpa/jabuke Fruit Organica.
 Crveni grejp sadrži pet puta više vitamina A od bijeloga, povoljno djeluje na prehlade i groznice.  To je agrum bogat bioflavonoidima koji zajedno sa vitaminom C jačaju slabe desni, arterije i kapilare. Uz navedene sastojke, to je voće koje sadrži i mnogo folne kiseline, nužne za rast stanica, stoga je grejp izuzetno važan za djecu i mlade u razvoju.

Grejp možemo nazvati pravim lijekom za naše tijelo jer pomaže kod tegoba s venama, proširenim žilama, jača imunitet, pospješuje proizvodnju hormona, sprječava infekcije i prehlade, pročišćuje crijeva i stabilizira crijevnu floru, aktivira izmjenu tvari u stanici i rast stanica te pomaže kod snižavanja tjelesne težine.  Pektin grejpa snižava količinu kolesterola u krvi.

Ovaj snažni antioksidans smanjuje štetu uzrokovanu dejstvom slobodnih radikala koja dovodi do upalnih procesa. Upravo zbog toga se grejpfrut preporučuje obolelima od reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i astme. Vitamini i enzimi u grejpu regulišu nivo šećera u krvi, zbog čega ćete se osećati energičnije i nećete osećati glad između obroka.  Grejpfrut sadrži salicilnu kiselinu koja pomaže u razgradnji neorganskog kalcijuma, koji se nakuplja u hrskavici zglobova, što može dovesti do artritisa. Ukoliko već patite od artritisa, pokušajte da pijete sok od grepfruta sa jabukovim sokom koji proizvodi Fruit Organica.

Salicilna kiselina, koju sadrži grejp, funkcioniše kao moćan antiseptik protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija.  

Čuva srce i kosti od propadanja, podmlađuje kožu, diže imunitet!

Udio voća 100%

  • Ne sadrži sećer, vodu, aditive, konzervanse.
  • Prije otvaranja protresti. Kad se otvori upotrijebiti u roku 3 dana.
  • Čuvati na hladnom mjestu.

NARUČITE SVOJE PROIZVODE I PLATITE POUZEĆEM