Sok od CVEKLE

100% PRIRODNI SOK

Ambalaža od 0,75L

Barkod: 3877001009168

Cvekla ima mnogostruk uticaj na zdravlje onih koji je konzumiraju. Istraživanja su pokazala da smanjuje krvni pritisak, te sprječava razvoj kardio vaskularnih bolesti. Kako je poznato, cvekla sadrži jedinjenja poznata pod nazivom betaini, a betaini smanjuju koncentraciju homocisteina u krvi koji može biti štetan za krvne sudove.

Jedno zanimljivo istraživanje pokazalo je da sportisti koji konzumiraju cveklu imaju bolje performanse, te im se povećava izdržljivst.

Naučnici sa univerziteta Wake Forest su utvrdili da konzumacijom soka od cvekle, povećavamo priliv kiseonika u mozak, što može usporiti progresiju demecije kod starijih osoba.

Osobama sa dijabetesom, cvekla može biti dosta blagotvorna, jer sadrži alfa-lipoinsku kiselinu, antioksidans, koji može pomoći snižavanju glukoze u krvi, te povećati osjetljivost na inzulin.

Cvekla sadrži i holin, supstancu sličnu vitaminima B, za koju je dokazano da djeluje protu-upalno. Ista supstanca poboljšava san, oporavak mišića, poboljšava pamćenje i učenje.

Zbog sadržaja vlakana, blagotvorno utiče i na varenje.
Cvekla je relativno bogata vitaminima i proteinima. Ima beznačajne količine vitamina A, međutim zato sadrži skoro sve vitamine B grupe, a u 100 grama cvekle ima 27% dnevnih potreba organizma za vitaminom B9.

Bogat je izvor minerala. Pa tako sadrži 2% dnevnih potreba kalcijuma, 6% dnevnih potreba željeza i fosfora, 6% dnevnih potreba magnezijuma, 16% dnevnih potreba mangana, 7% dnevnih potreba za kalijumom, 5% za natrijumom i 4% za cinkom.

Udio voća 100%

  • Ne sadrži sećer, vodu, aditive, konzervanse.
  • Prije otvaranja protresti. Kad se otvori upotrijebiti u roku 3 dana.
  • Čuvati na hladnom mjestu.

ANALIZA VOĆA

NARUČITE SVOJE PROIZVODE I PLATITE POUZEĆEM